baltics-09b
P1340008
IMG_20190904_182706_3
baltics-08b
IMAG7791
baltics-05b
IMG_20190917_134401_2
IMAG7260
baltics-07b

Bokningsförfråga

Baltikum - Ett Land
Baltikum - Två Länder
Baltikum - Tre Länder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Baltikum

Ett Land
Estland


På vår 8-dagars rundresa genom Estland utforskar du ett vackert landskap, historiska småstäder, charmiga byar och spektakulära nationalparker. Beroende om tillgänglighet sover du ibland på ett slott och en herrgård. En omfattande dokumentation sidor med en detaljerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vår resa.

 

I våra resor ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende i bl.a. herrgårdar och slott och en lokal frukost. En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Estland. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt.  Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i bilen. Vi hjälper gärna med flyg eller båt till Tallinn.       

Resplan

Dag 1 & 2

Du besöker den vackra estniska huvudstaden Tallinn. Belägen vid finska viken, går stadens ursprung tillbaka till 1200-talet och imponeras med en välbevarad medeltida stadskärnan och fascinerande sevärdheter. Du stannar 1 till 2 nätter i Tallinn.

Dag 3

Du besöker ett imponerande vattenfall innan du ankommer till nationalparken Lahemaa med sin spektakulära natur och magnifika herrgårdar. Utforska en vacker natur, strosa längs kusten och upptäck hemliga bukter. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer. Du stannar 1 till 2 nätter i nationalparken.

Dag 4

Längs Europas 5:e största sjö Peipus, den naturliga gränsen mellan Estland och Ryssland, upptäcker du historiska sevärdheter och autentiska Gammaltroende-byar med lokala specialiteter. Du ankommer till Tartu, Estlands andra största och intellektuella stad. Svenska kungen Gustav II Adolf inrättade Tartu hovrätt år 1630 och han grundade där även Baltikums första universitet. Besök den historiska stadskärnan, det 200 år gamla rådhuset och den lutherska Renässans-kyrkan Jaani Kirik. Du stannar 1 natt i Tartu eller på ett slott vid Peipus-sjön. 

Dag 5

Längs ett skogsrikt område utforskar du nationalparken Soomaa och kurorten Pärnu med sin historiska stadskärna och underbara stränder.

Dag 6 & 7 

Du tar färjan till öarna Muhu och Saaremaa där du besöker pittoreska landskap, upptäcker fascinerande traditioner och charmiga fiskebyar. 

Dag 8

Enligt ditt personliga intresse kan du lägga till en eller två nätter för ett besökt till ön Hiiumaa som kallas på svenska Dagö. Öns dialekt är fortfarande påverkade av svenska språket och är hem till många faluröda hus. Dessutom kan ni lägga till en natt för ett besök till Helsingfors, som ligger bara 2 timmar båtresa från Tallinn.  


9.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende varav minst 2 på slott/herrgård
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Hyrbilklass ekonomi
 • Fria mil
 • Helförsäkring
 • Självriskeliminering
 • Stöldskydd
 • färja till Muhu & Saaremaa
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • Omfattande dokumentation med en detajlerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.

 • Väg- och stadskartor
 • Resebok