P1350814
P1140135
IMAG2033
france-bourgogne-01b
P1350958
P1080238
P1160861
P1350674
P1140074
france-bourgogne-02b

Bokningsförfråga

Alsace
Alsace och Bourgogne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frankrike

Alsace och Bourgogne


Längs slingrande vägar upptäcker du historiska byar och majestätiska panoramavyer i vinregionerna Alsace och Bourgogne. Två vinprovningar, en båttur i Strasbourg, fri entré till Fontenay kloster och en omfattande dokumentation av 40 sidor med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vår resa.


I våra resor ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och lokal frukost. Vanligtvis övernattar du bara i två olika boende, 5 nätter i Alsace i en autentisk by omgiven av vinberg och 5 nätter i Bourgogne. En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Frankrike. Våra resor kan ändras individuellt enligt dina personliga önskemål. Resan kan bokas för varje dag året runt för ett garanterat pris. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 4 resenärer. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i bilen. Vi hjälper gärna med flyg till Frankrike.

Resplan

Dag 1

Efter överlämningen av hyrbilen upptäcker du byn Eguisheim med sin snigelförmat gamla stan och korsvirkeshus. Byns ursprung går tillbaka till 700-talet och är födelseort av påven Leon IX. På kvällen anländer då till ditt boende i en autentisk och historisk by, omgiven av pittoreska vinberg. Härifrån är det bara en stenkast till alla sevärdheter och utflykt. 

Dag 2

På morgonen upptäcker du en medeltidsstad, hem till Alsaces äldsta folkfest och smeknamnet ”stan av tre slott”. Därefter utforskar du en fästningskyrka från 1500-talet i en charmig lite by. På eftermiddagen besöker du den vackra staden Colmar som byggdes i pittoresk korsvirkesstil och genomkorsas av flera kanaler och är därför smeknamnet “Lilla Venedig”

Dag 3

Du anländer till Alsaces största stad, Strasbourg. Stadens centrum var den första gamla staden att listas som UNESCO-världsarv. Du besöker den gotiska katedralen, kammarcellhuset, Strasbourgs äldsta byggnad och strosa genom den historiska stadsdelen ”Petite France”. På eftermiddagen väntar en unik båttur med magnifika utsikter till gamla stan och europeiska kvarteret på dig. 

Dag 4

Under en naturskön och enkel promenad genom Alsaces vackraste vinberg passerar du tre charmiga och autentiska småbyar och upplever två guidade vingårdsbesök, följt av en exklusiv provning. Du kan naturligtvis också ta bilen till de olika byar.

Dag 5

På morgonen besöker du slottet Haut-Koenigsbourg, Alsaces mäktigaste slott som byggdes på 1100-talet på ett 757 meter högt berg.  Du fortsätter till en pittoresk stad som är känt för sitt unika vin som kallas ”Pistolet” enligt legenden från 1562 om kejsaren, borgmästaren och en pistol. Du besöker också ett pepparkakshus i en autentisk by. Genom en pittoresk serpentinväg anländer du till ett 1400 år gammalt kloster på en altitud av 764 meter. Ibland ser man över till Schwarzwald i Tyskland.

Dag 6

På morgonen utforskar du en av regionens vackraste byar som domineras av en mäktig slottsruin. Längs slingrande vägar genom Alsaces bergskedja Vosges väntar dramatiska utsikter till dig. Du ankommer till en lokal ostproducent var du provsmakar den lokala ostsorten Munster. Du fortsätter till den skogsrika regionen Bourgogne där du stannar 4 nätter.

Dag 7

Du besöker det vackra cistercienserklostret i Fontenay som grundades 1118. Ta en avkopplande promenad i den närliggande skogen innan du utforskar charmiga bergsbyar som Semur.

Dag 8

På morgonen upptäcker du ett majestätiskt och hemsökt slott som byggdes i renässansstil mellan 1100- och 1300-talet. Du upplever också Bourgognes vinhuvudstad Beaune och utforskar en fantastisk vingård inkl. provning.

Dag 9 & 10

Du ankommer till Bourgognes största stad Dijon på norra delen av den legendariska "Côte-d'Or"-vingärdsvägen. Upplev den berömda senaps industrin under en guidad visning och besök det imponerande hertigpalatset.


11.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

10 dagar

Ingående Tjänster

 • 9 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Hyrbilklass ekonomi
 • Fria mil
 • Helförsäkring
 • Självriskeliminering
 • Stöldskydd
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • 1 vingårdsbesök i Alsace
 • 1 vingårdsbesök i Bourgogne
 • Båttur Strasbourg
 • Entrébiljett Fontenay kloster
 • Omfattande dokumentation med mer än 40 sidor och en detajlerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.

 • Väg- och stadskartor
 • Resebok