IMG-20160418-00205
IMAG9102
P1050759
scotland-11b
IMG-20160418-00204
cooperage
P1050969
P1050845
IMG-20160417-00183

Bokningsförfråga

Skottland - Kompakt
Skottland - Västkust
Skottland - Intensiv
Skottland - Whisky
Skottland - Hebriderna
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skottland

Whisky


Upptäck Skottlands flytande guld på vår 8-dagars rundresa längs historiska städer, ett naturskönt landskap och majestätiska slott. 3 guidade whiskydestillerivisningar i 3 olika regioner och ett tunnbinderibesök ingår i vår resa. Föraren får naturligtvis en liten flaska att ta med för att njuta av whiskyn på kvällen. Färjebiljetter till ön Islay och en omfattande dokumentation med utflyktstips, vandringskartor, en detaljerad resplan och telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid problem eller frågor ingår i vårt erbjudande.


I vår resa ingår övernattningar på 3-4 stjärniga Bed & Breakfasts och hotell med en familjär atmosfär och en skotsk eller kontinental frukost. En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Skottland. Våra resor kan ändras individuellt enligt dina personliga önskemål. Resan kan bokas för varje dag året runt för ett garanterat pris. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 4 resenärer. Vi hjälper gärna med flyg till Edinburgh.

Resplan

Dag 1

Efter överlämningen av hyrbilen besöker du de olika historiska sevärdheter runt om fjorden Forth som ett en fästning smeknamnet ”skeppet som aldrig seglade” och den enda roterande båthissen i världen. Du börjar ditt skotska äventyr på en pub i en autentisk fiskeby och stannar första natten utanför Stirling, Skottlands gamla huvudstad.

Dag 2
På morgonen väntar ett unikt besök till Glengoyne whiskydestilleri på er, känd för den långsammaste destilleringen i världen. Föraren får naturligtvis en liten flaska att ta med för att njuta av whiskyn på kvällen. Du fortsätter till nationalparken Loch Lomond var du utforskar ett naturskönt landskap under olika vandringar eller en båttur på Skottlands största sjö. Tack vare vår dokumentation upptäcker du natursköna panoramautsiktsplatsen otillgängliga till vanliga resenärer. Du anländer du till en av Skottlands vackraste fiskebyar som domineras av ett mäktigt slott. Du stannar 1 natt i fiskebyn.

Dag 3
Längs Storbritanniens längsta fjord upptäcker du olika fiskebyar innan du tar färjan till ön Islay. Islay-Whisky karakteriseras av sin stora torv- och röksmak som är speciellt framträdande i whiskysorterna från sydkusten. På eftermiddagen besöker du Laphroaig destilleri, ett av Skottlands pittoreska som ger dig fantastiska intryck till alla destilleringsprocesser. Senare upptäcker du Islays naturliga skönhet under olika vandringar eller utflyktsmål. Du stannar 1 natt på Islay.

Dag 4
På morgonen kan du besöka ett annat destilleri eller utforska olika bukter och kustområde innan du lämnar Islay igen. Tillbaka på fastlandet tar du panoramavägen längs Skottlands västkust till du ankommer i Oban, västkustens största stad. Du stannar 1 natt i den charmiga lilla staden.

Dag 5
Du utforskar Oban och besöker stadens destilleri, ett av de minsta i Skottland. Genom det spektakulära höglandet upptäcker du olika sevärdheter. På kvällen ankommer du till en viktoriansk by där du stannar 2 nätter.

Dag 6

Genom den pittoreska nationalparken Cairngorms ankommer du på den kända ”Whisky-Road” i Speyside-dalen var över 30 destilleri på 30 km väntar på dig. Du besöker ett destilleri och ett tunnbinderi, en unik upplevelse! På returvägen kan du utforska flera historiska sevärdheter som Blair slott.

Dag 7 & 8
Söderut passerar du bland annat en välbevarad nedlagd bomullsfabrik från 1700-talet och en mäktig fästning innan du ankommer till den skotska huvudstaden Edinburgh. Du upplever den pittoreska gatan Royal Mile, katedralen S:t Giles, det kungliga palatset Holyrood och många andra sevärdheter. Du stannar 1 natt i Edinburgh. 


12.500 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • Skotsk frukost
 • Eget badrum
 • Hyrbilklass ekonomi
 • Fria mil
 • Helförsäkring
 • Självriskeliminering
 • Stöldskydd
 • Färjebiljetter Isle of Islay
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • Besök tunnbinderi
 • Besök Highlands distilleri
 • Besök Islay distilleri
 • Besök Speyside distilleri
 • Omfattande dokumentation med mer än 40 sidor och en detajlerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.

 • Väg- och stadskartor
 • Resebok