P1340796
IMG_20190904_182706_3
baltics-08b
baltics-09b
P1340811
P1340008
IMAG7791
baltics-05b
IMAG7942

Bokningsförfråga

Baltikum - Ett Land
Baltikum - Två Länder
Baltikum - Tre Länder
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Baltikum

Två Länder
Estland & Lettland


På vår 11-dagars rundresa genom Lettland och Estland upptäcker du vackra historiska städer, fascinerande traditioner, charmiga byar och spektakulära landskap. Beroende om tillgänglighet sover du flera nätter på ett slott, och en herrgård. Fri entré till Rundale palats och en omfattande dokumentation med en detaljerad resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vår resa.


I våra resor ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende i bl.a. herrgårdar och slott och en lokal frukost. En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Estland, Lettland och Litauen. Våra resor kan ändras individuellt enligt dina personliga önskemål. Resan kan bokas för varje dag året runt för ett garanterat pris. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer.  Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i bilen. Vi hjälper gärna med flyg eller båt till Tallinn och Riga. 

Resplan

Dag 1 & 2

Du besöker Riga, Lettlands huvudstad och den största staden i Baltikum, känd som "Nordens Paris". Riga grundades 1201 och var medlem i Hansan. Flera imponerande mästerverk som Peterskyrkan, ortodoxkyrkan och Svartbrödrahuset från 1200-talet finns i staden. Du stannar 2 nätter i Riga.

Dag 3

Efter överlämningen av hyrbilen kör du söderut och passerar två majestätiska slott innan du ankommer till det magiska palatset Rundale med sina natursköna trädgårdar. Palatset byggdes efter modellen av Versailles palatset i Paris och är ett av de viktigaste monument i barock- och rokokostil i Östeuropa. Du stannar 2 nätter i en charmig by i nationalparken Gauja.

Dag 4

Du utforskar den pittoreska nationalparken Gauja med spektakulära vandringsleder, historiska byar, mystiska slott och en rekonstruerade by från 900-talet som skapades på en ö mitt i en sjö. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer. 

Dag 5

Längs ett naturskönt landskap passerar du gränsen till Estland med fantastiska utsiktsplatser till du ankommer till Tartu, Estlands andra största och intellektuella stad. Svenska kungen Gustav II Adolf inrättade Tartu hovrätt år 1630 och han grundade där även Baltikums första universitet. Besök den historiska stadskärnan, det 200 år gamla rådhuset och den lutherska Renässans-kyrkan Jaani Kirik. Du stannar 1 natt i Tartu eller vid sjön Peipus.

Dag 6 & 7

På morgonen besöker du en vacker naturpark och upptäcker autentiska Gammaltroende-byar med lokala specialiteter. Längs Europas 5:e största sjö Peipus, den naturliga gränsen mellan Estland och Ryssland, ankommer du till Estlands norrakust. Du utforskar nationalparken Lahemaa med sin spektakulära natur och två magnifika herrgårdar. Du stannar 2 nätter i nationalparken.

Dag 8 & 9

Du besöker ett imponerande vattenfall innan du ankommer till den vackra estniska huvudstaden Tallinn. Belägen vid finska viken, går stadens ursprung tillbaka till 1200-talet och imponeras med en välbevarad medeltida stadskärnan och fascinerande sevärdheter. Du stannar 2 nätter i Tallinn.

Dag 10 & 11

Längs den natursköna västkusten upptäcker du kurorten Pärnu och olika sevärdheter innan du anländer igen till Lettland.


11.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

11 dagar

Ingående Tjänster

 • 10 nätter på 3-4 stjärniga boende varav minst 2 på slott/herrgård
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Hyrbilklass ekonomi
 • Fria mil
 • Helförsäkring
 • Självriskeliminering
 • Stöldskydd
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • Entré Rundale palats
 • Omfattande dokumentation med en detajlerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.
 • Väg- och stadskartor
 • Resebok