czech-11b
P8290070
czech-01b
20180531_111248
czech-06b
czech-04b
20180528_124026
20180529_115229
czech-05b
20180601_115736
czech-08b
20180528_134930_001

Bokningsförfråga

Tjeckien - Guidad Resa
 
vänligen kontakta oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjeckien

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


Upplev

Upplev fascinerande traditioner, arkitektoniska mästerverk från medeltiden, renässansen och barocken, historiska städer, charmiga bergsbyar och kurorter samt majestätiska slott på vår 8-dagars guidad rundresa genom ett vackert landskap i Böhmen. Flera stadsvandringar som i bl.a. Prag och Cesky Krumlov, ett ölbryggeribesök, ett besök till en av de sista familjeägda kristallglastillverkare och entrébiljetter till flera historiska sevärdheter ingår i vårt paket. I vår resa ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och lokal frukost. 7 luncher eller middagar samt 1 dryck (alkoholhaltig eller alkoholfritt) ingår i priset.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. En grupp av 6 till 8 resenärer kan bestämma eget datum som passar bäst och även anpassa resplanen.Vi hjälper gärna med flyg till Prag.  

Resplan

Dag 1

Vid ankomsten till flygplatsen i Prag välkomnas du av din svenskspråkiga guide. Du fortsätter till ditt första boende i Prags centrum. På kvällen väntar en typisk lokal middag och ytterligare informationer om rundresan på dig. Anländer du tidig på flygplatsen upptäcker du redan på eftermiddagen några sevärdheter i den tjeckiska huvudstan.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer i Prag        
Måltider: middag
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Prag


Dag 2                 
Under en guidad stadsvandring upptäcker du den ”Gyllene Stan” med sina historiska mästerverk som det astronomiska uret Orloj, den mäktiga Karlsbron från medeltiden, det charmiga kvarteret Mala Strana som domineras av Prags slott och mycket mer.


Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Prag 
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Prag


Dag 3                                          
Utanför Prag besöker du en autentisk böhmisk kristallglastillverkare. Under en unik guidad visning upptäcker du hela processen i en av de sista familjeägda glasblåseri. På eftermiddagen väntar ett besök till ett historiskt ölbryggeri där du upplever hela bryggprocessen under en guidad visning. På en autentisk böhmisk ”pivovar” (svenska: ölpub) väntar en lokal lunch på dig. Du fortsätter söderut tills du anländer i den charmiga historiska staden Cesky Krumlov där du stannar 3 nätter.


Tjänster som ingår: guidad visning Rückl glashytta, guidad visning ölbryggeri                       
Måltider: frukost och lunch         
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Cesky Krumlov


Dag 4               
Genom en skogsrik region med vackra sjöar anländer du till den historiska staden Jindrichuv Hradec där ett mäktigt slott och det största mekaniska julspelet från 1800-talet väntar på dig. Du upptäcker också slottet Cevena Lhota som ligger mitt på en sjö och är en av de mest hemsökta byggnader i Tjeckien. Du fortsätter till den tjeckiska regionen Mähren där en av landets vackraste byar, Telc, väntar på dig.                      

Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Jindrichuv Hradec, guidad stadsvandring Telc, besök Cervena Lhota slott, entrébiljett regionmuseum och julspel
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Cesky Krumlov

 

Dag 5                
Du utforskar UNESCO-världsarvstaden Cesky Krumlov. Staden imponeras med en spektakulär gamla stan som innehåller mer än 300 kulturmärkta byggnader och domineras av ett mäktigt slott som bär smeknamnet ”Renässansen Pärla”. På eftermiddagen väntar lite ledig tid på dig.


Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Cesky Krumlov, entrébiljett Krumlov slott          
Måltider: frukost och lunch   
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Cesky Krumlov

                          

Dag 6                                          
Du fortsätter norrut, upptäcker den välbevarade 1800-tals-byn Holasovice och besöker det sagolika slottet Hluboka, förmodligen ett av Europas vackraste och som bär stolt smeknamnet ”Lilla Windsor”. Du följer Vltava-floden tills du ankommer till klostret Svata Hora, under medeltidens en av Europas viktigaste. Efter en guidad visning fortsätter du västerut där du stannar 2 nätter i den historiska kurorten Marianske Lazne.


Tjänster som ingår: besök Holasovice by, guidad visning Svata Hora kloster     
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Marianske Lazne


Dag 7                
I Västra-Böhmen upplever du den pittoreska kurorten Marianske Lazne (Marienbad) med sin sjungande fontän. Det hälsamma vattnet i det här området härstammar från varma källor som pumpas upp i olika brunnar, där man själv kan dricka ur karaktäristiska muggar. Vattnet har en temperatur mellan 30 och 65 grader och är mycket mineralrikt. Du upptäcker också det imponerande bergsbyn Loket med sitt mäktiga slott där den romerska-tyska kejsaren Karl IV var inlåst under sin ungdomstid. Genom ett kuperat landskap ankommer du till kurorten Karlovy Vary (Karlsbad), en av Europas mest kända och populära. Lite ledig tid på eftermiddagen väntar på dig.


Tjänster som ingår: statdsvandringar Marianske Lazne och Karlovy Vary, besök Loket         
Måltider: frukost och lunch 

Logi: 3-4 stjärnigt boende i Marianske Lazne


Dag 8               
Du återvänder till Prags flygplats. Ska du flyga senare under dagen, är din guide glad att erbjuda ytterligare visningar eller besök som t.ex. Karlstejn slott.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer i Prag        
Måltider: frukost


12.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • 7 frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer Prag
 • Guidad stadsvandring Prag
 • Guidad stadsvandring Telc
 • Guidad stadsvandring Krumlov
 • Guidad stadsvandring KarlovyVary
 • Guidad stadsvandring Marianske Lazne
 • Guidad visning ölbryggeri
 • Guidad visning kristalltillverk.
 • Guidad visning Sv. Hora kloster
 • Entrébiljett Hluboka slott
 • Entrébiljett Krumlov slott
 • Entrébiljett Regionalmuseum
 • Besök olika historiska byar


"Det var nu vår tredje resa med Vespucci Tours och som vanligt har vi haft en fantastisk semester. Den här gången i Tjeckien med sagolika upplevelser."


Yvonne och Lars, Lerum