czech-11b
P8290070
czech-01b
20180531_111248
czech-06b
czech-04b
20180528_124026
20180529_115229
czech-05b
20180601_115736
czech-08b
20180528_134930_001

Bokningsförfråga

Tjeckien - Guidad Resa
 
vänligen kontakta oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Tjeckien

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


Upplev fascinerande traditioner, arkitektoniska mästerverk från medeltiden, renässansen och barocken, charmiga städer och bergsbyar på vår 8-dagars guidad rundresa genom ett vackert landskap i Böhmen. Flera stadsvandringar som t.ex. i Prag och Cesky Krumlov, ett ölbryggeribesök följt av en unik provning, ett besök till en av de sista familjeägda kristallglastillverkare och entrébiljetter till flera historiska sevärdheter ingår i vårt paket. I vår resa ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och lokal frukost. 7 luncher eller middagar samt 1 dryck (alkoholhaltig eller alkoholfritt) ingår i priset.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. Är ni en grupp med minst 6 resenärer, erbjuder vi gärna en anpassad resplan enligt era individuella önskemål samt resdagar som passar er bäst. Vi hjälper gärna med flyg till Prag.

Resplan

Dag 1

Vid ankomsten till flygplatsen i Prag blir du välkomnade av din svensktalande guide innan du fortsätter till din första sevärdhet, ett historiskt ölbryggeri. Under en guidad visning upptäcker du hela bryggprocessen och avsluta med en unik provning. På en autentisk böhmisk pivovar väntar en typisk tjeckisk middag med ytterligare information om din rundresa på dig. På kvällen ankommer du till Sydböhmen där du stannar 2 nätter i den historiska och autentiska staden Jindrichuv Hradec.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Prag, guidad visning ölbryggeri och provning
Måltider: middag
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Jindrichuv Hradec


Dag 2

På morgonen upptäcker du en av Böhmens mest hemsökta slott som ligger på en ö och är bara tillgängliga över en medeltidsstenbro. En trevlig promenad runt om sjön ger dig fantastiska vyer över slottet. Genom ett pittoreskt landskap ankommer du till regionen Mähren där du utforskar den magnifika staden Telc. Tack vare vår lilla grupp kan vi göra flera stopp på okända platser. Telc är ett UNESCO-världsarv och förtrollar dig med ett imponerande renässansslott och ett av de vackraste torg i Tjeckien. Senare upptäcker du den autentiska staden Jindrichuv Hradec och världens största mekaniska julspel från 1800-talet.


Tjänster som ingår: besök Cervena Hlota slott (utanför), stadsvandring Telc, entrébiljett julspel och regionalmuseum
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Jindrichuv Hradec


Dag 3
Du passerar ett naturskönt landskap med ett stort antal sjöar innan du ankommer till Cesky Krumlov, en av Östeuropas vackraste småstäder. Det finns över 300 kulturmärkta byggnader i stan som är dominerade av ett magnifikt slott på en bergskulle. Efter en guidad stadsvandring besöker du slottet som är Tjeckiens största i yta och smeknamnet ”Renässansens Pärla”. Sent på eftermiddagen kan du upptäcka Krumlovs medeltida gator på egen hand. Du stannar 1 natt mitt i stan.


Tjänster som ingår: stadsvandring Cesky Krumlov, entrébiljett Krumlov slott
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Cesky Krumlov


Dag 4
Du fortsätter norrut, upptäcker en välbevarad 1800-tals-by som är deklarerat UNESCO-världsarv och senare slottet Hluboka, förmodligen ett av Europas vackraste och smeknamnet ”Lilla Windsor”. Genom flera panoramavägar återkommer du till Central-Böhmen där en unik guidad visning med hemliga intryckt på klostret Svata Hora väntar på dig. På kvällen anländer du till den skogsrika regionen västra Böhmen där du stannar 2 nätter i den charmiga kurorten Marianske Lazne eller på ett slott. 


Tjänster som ingår: stadsvandring Holasovice, entrébiljett Hluboka slott, guidad visning Svatá Hora kloster 
Måltider: frukost och middag 
Logi: 3-4 stjärnigt boende i västra Böhmen


Dag 5
I västra Böhmen upplever du två pittoreska kurorten, Karlovy Vary (Karlsbad) och Mariánské Lázně (Marienbad) med sin sjungande fontän. Det hälsamma vattnet i det här området härstammar från varma källor som pumpas upp i olika brunnar, där man själv kan dricka ur karaktäristiska muggar. Vattnet har en temperatur mellan 30 och 65 grader och är mycket mineralrikt. Du upptäcker också det imponerande bergsbyn Loket med ett mäktigt slott där den romerska-tyska kejsaren Karl IV var låst in under sin ungdomstid och även Wolfgang Goethe spenderade mycket tid.

Tjänster som ingår: stadsvandringar Karlovy Vary, Marianske Lazne och Loket
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i västra Böhmen


Dag 6
På morgonen besöker du en av de en autentisk kristallglastillverkare under en unik guidad visning innan du fortsätter till den tjeckiska huvudstaden Prag där en första guidad stadsvandring väntar på dig. Du stannar 2 nätter i Prag.

Tjänster som ingår: guidad visning kristallglastillverkning, stadsvandring Prag
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Prag


Dag 7
Du korsar Europas största stenbro, utforskar den historiska stadsdelen Mala Strana, upptäcker slottet och njuter av spektakulära vyer från Strahov klostret. På eftermiddagen kan du upptäcka den "Gyllene Staden" på egen hand.

Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Prag 
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Prag


Dag 8
På morgonen har du fortfarande lite ledig tid i Prag innan du tar dig tillbaka till flygplatsen. 


Tjänster som ingår: -
Måltider: frukost


12.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • 7 frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer Prag
 • Svensktalande guide
 • Stadsvandring Prag
 • Stadsvandring Telc
 • Stadsvandring Cesky Krumlov
 • Stadsvandring Karlovy Vary
 • Stadsvandring Marianske Lazne
 • Besök olika historiska byar
 • Guidad visning ölbryggeri
 • Guidad visning kristalltillverk.
 • Guidad visning Sv. Hora kloster
 • Entrébiljett Hluboka slott
 • Entrébiljett Krumlov slott
 • Entrébiljett Regionalmuseum
 • Entrébiljett historiskt julspel


"Det var nu vår tredje resa med Vespucci Tours och som vanligt har vi haft en fantastisk semester."


Yvonne och Lars, Lerum