portugal-01b
portugal-05b
P1010790
IMG_20200104_095154_1
portugal-02b
portugal-03b
portugal-06b
IMG_20200105_170553_0
P1010884
IMG_20200109_084545_5

Bokningsförfråga

Portugal - Guidad Resa
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Portugal

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


En spektakulär kust, ett dramatiskt bergsområde, charmiga fiske- och bergsbyar, vackra historiska städer och majestätiska palats väntar på dig på våra smågrupp-rundresa med max. 8 resenärer till Portugal. En exklusiv vinprovning i Douro-dalen på en autentisk familjeägd vingård, en fado-musikkväll i universitetsstaden Coimbra, en tågresa längs Douro-floden, flera stadsvandringar och entrébiljetter till historiska sevärdheter som nationalpalatset i Queluz ingår i vårt paket. I vår resa ingår 7 övernattningar på 3-4 stjärniga och autentiska boende med en familjär atmosfär och en lokal frukost. Lunch eller middag samt dryck (alkoholhaltig eller alkoholfritt) ingår.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. Är ni en grupp av minst 6 resenärer, erbjuder vi gärna en anpassade resplan enligt era individuella önskemål samt resdagar som passar er bäst. Vi hjälper gärna med flyg till Porto och Lissabon.

Resplan

Dag 1

Vid ankomsten till flygplatsen i Porto blir du välkomnade av din svensktalande guide. Du reser till ditt första boende i den vackra Douro-vingårdsdalen. En autentisk portugisisk middag med ytterligare information väntar på dig. Om du anländer tidigt i Portugal skulle din guide vara glad att visa dig olika sevärdheter för att göra det mesta av ditt äventyr.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Porto          
Måltider: frukost och middag   
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Douro-vinregionen


Dag 2

På fantastiska serpentinvägar med majestätiska utsikter upplever du den natursköna Douro-vingårdsregionen, världens äldsta vinregion och deltar på en trevlig vinprovning hos en familjär och autentisk vinodlare. Tack vare vår lilla grupp kan vi göra flera stopp på okända vägar med spektakulära utsikter. 


Tjänster som ingår: besök Douro vingårdsregion, vinprovning    
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Douro-vinregionen


Dag 3
En trevlig tågresa längs Dourofloden tar dig till Porto. Under en guidad stadsvandring upptäcker du Porto, den näst största staden i landet och känd för sina färgglada hus. Du utforskar flera historiska platser, olika stadsdelar och avsluta med lite fri tid på eftermiddagen. 


Tjänster som ingår: stadsvandring Porto, tågbiljett Douro                            
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Douro-vinregionen


Dag 4

Söderut genom ett pittoreskt landskap upptäcker du först pilgrimsplatsen Lamego innan du anländer till den vackra staden Coimbra. Där besöker du bl. a. det berömda universitetet i Coimbra, det mest prestigefyllda i landet och bland de äldsta i Europa. Du kommer också att upptäcka det vackra S:t-Mikael-kapellet och det historiska Joanina-biblioteket i barockstil, med mer än 200.000 volymer (och även några fladdermöss). På kvällen väntar en autentisk fado-musikkväll i en lokal bar de vinhos på dig.


Tjänster som ingår: besök Lamego, entrébiljett Coimbra universitet, fado-musikkväll      
Måltider: frukost och middag   
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Coimbra


Dag 5

Du fortsätter söderut där du utforskar den historiska staden Tomar. Efter en stadsvandring besöker du klosterslottet från 1000-talet, grundat av templarna. På eftermiddagen utforskar du den medeltida byn Obidos som knappast har förändrats sedan 1400-talet. På kvällen anländer du till Sintra nationalpark där du bor de närmaste tre nätterna. Beroende om tillgänglighet stannar du på ett boende med havsutsikt. 


Tjänster som ingår: entrébiljett Tomar klosterslott, guidade besök Tomar och Obidos           
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Sintra nationalpark vid kusten


Dag 6

Idag upptäcker du Portugals dramatiska kust med majestätiska utsiktspunkter, hemliga vikar och spektakulära klippor. En guidad naturvandring väntar på dig vid atlanten längs den spektakulära kusten. Du besöker också den charmiga fiskebyn Azenhas do Mar, en av de vackraste i landet och hemliga bukter.


Tjänster som ingår: besök av Portugals kust, besök historiska fiskebyar, guidad naturvandring (valfri)        
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende i vid kusten


Dag 7

Du utforskar nationalpalatset Queluz som byggdes på 1800-talet i rokokostil och bär det stolta namnet "Portugals Versailles". På eftermiddagen väntar en utflykt till den portugisiska huvudstaden Lissabon på dig.


Tjänster som ingår: entrébiljett Queluz palats, guidad stadsvandring Lissabon             
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende vid kusten


Dag 8
Beroende om dina avgångstider skulle din guide vara glad att visa dig ytterligare sevärdheter som palatsen i Sintras nationalpark.

Tjänster som ingår: flygplatstransfer Lissabon

Måltider: frukost


14.500 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • 7 frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer i Portugal
 • Svensktalande guide
 • Fado-Musikkväll i Coimbra
 • Guidad stadsvandring Porto
 • Guidad stadsvandring Lissabon
 • Guidad stadsvandring Coimbra
 • Guidad stadsvandring Tomar
 • Besök fiske- och bergsbyar
 • Tågresa längs floden Douro
 • Vinprovning Douro
 • Entrébiljett Queluz palats
 • Entrébiljett Tomar fästning
 • Entrébiljett Coimbra universitet
 • Guidad vandring längs kusten
 • Besök nationalpark Sintra (v.)