spain-08b
spain-06b
IMG_20190412_202722_1
spain-07b
IMG_20180514_10325587989
P1360912
spain-01bb
12
spain-03b
P1360896
9
IMG_20190409_121006_14545654
laroche-plaza-espana

Bokningsförfråga

Andalusien - Guidad Resa
 
vänligen kontakta oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Spanien

Andalusien

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


Upplev Andalusiens kulturella och historiska arvet från romerska över muslimska till kristna epokerna på vår 8-dagars guidad rundresa med max. 8 resenärer längs ett spektakulärt landskap och natursköna bergsbyar. Flera stadsvandringar, besök till bergsbyar, fri entré till olika historiska sevärdheter som Alhambra palatset, katedralen i Sevilla, moské-katedralen i Cordoba, en kalifatstad och en flamenco-evenemang ingår i vårt paket. I vår resa ingår övernattningar på 3-4 stjärniga hotell med en familjär atmosfär och lokal frukost. 1 huvudrätt inkl. dryck ingår i priset.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. Är ni en grupp av minst 6 resenärer, erbjuder vi gärna en anpassade resplan enligt era individuella önskemål samt resdagar som passar er bäst. Vi hjälper gärna med flyg till Malaga eller Sevilla.

Resplan

Dag 1  
Vid ankomsten på flygplatsen i Malaga blir du välkomnade av din svensktalande guide innan du tar vägen genom det spektakulära naturreservatet Sierra de las Nieves till ditt första boende. På kvällen väntar en typisk andalusisk middag och detaljerade informationer om rundresan på dig. Du stannar 2 nätter i en finka nära Ronda.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Spanien
Måltider: middag
Logi: 3-4 stjärnigt boende nära Ronda


Dag 2
Du upptäcker den imponerande bergsstaden Ronda som är delat av en 190 meter djup ravin. Tre broar leder över ravinen, en romersk, en morisk och en ny som skapades redan år 1751. Rondas Corrida är en av de äldsta och mest kända arenorna i Spanien. Du utforskar också naturreservatet Grazalema med sitt spektakulära landskap och vackra bergsbyar. Tack vare vår lilla grupp kan vi göra flera stopp med panoramavyer på okända vägar. Du provsmakar lokala tapas-specialiteter under lunchtiden.


Tjänster som ingår: stadsvandring Ronda, besök vit bergsby, besök Grazalema naturreservat
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende nära Ronda


Dag 3
På morgonen utforskar du en imponerande bergsby med panoramautsikter över naturreservat Grazalema. Du fortsätter norrut till Sevilla, Andalusiens största stad. Efter första delen av stadsvandringen besöker du det kungliga palatset Alcazar från 1100-talet med sin typisk mudéjar-arkitekturstil och natursköna trädgårdar. Du stannar 2 nätter i Sevillas autentiska stadsdel La Macarena.


Tjänster som ingår: besök vit bergsby, stadsvandring Sevilla, entrébiljett Alcazar
Måltider: frukost och middag
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Sevilla


Dag 4
På morgonen fortsätter du din stadsvandring genom Sevilla och upptäcker många historiska mästerverk av muslimskt och kastilianskt ursprung. Du besöker den katolska kyrkan San Salvador och katedralen, den största gotiska byggnaden i världen. Du utforskar det majestätiska torget Plaza de Espana, omgiven av en naturskön rosenträdgård, det Gyllene Tornet och mycket mer.


Tjänster som ingår: stadsvandring Sevilla, entrébiljett Sevilla Katedral, entrébiljett San Salvador kyrka
Måltider: frukost och middag
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Sevilla


Dag 5
Genom ett tusentals orangeträd upptäcker du en mäktig fästning och ruinerna av en gammal kalifatstad från 900-talet. Du ankommer till Cordoba, ett UNESCO världsarv sedan 1984. Julius Caesar bestämde Cordoba den romerska huvudstaden i provinsen Hispania och på 700-talet var Cordoba den största staden i världen. Du besöker Cordobas Mezquita, en moské-katedral som byggdes under den moriska dominansen och omvandlades senare till en katedral. Du strosar genom det judiska och arabiska kvarteret och utforskar den imponerande romerska bron. Du stannar 1 natt i Cordoba.


Tjänster som ingår: guidad visning kalifatstad, guidad stadsvandring Cordoba, entrébiljett Mezquita
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Cordoba


Dag 6
Du utforskar Cordobas östra stadsdel med sitt imponerande torg Plaza de la Corredera och upptäcker 12 pittoreska trädgårdar på palatset Viana. Genom Andalusiens vackra vingårdsväggar och det spektakulära naturreservatet Subbeticas med sina tusentals olivträd upplever du ett mäktig slott som ligger på en altitud av 1200 meter på en bergstopp med panoramautsikter till det natursköna landskapet. Du ankommer till Granada där du stannar 2 nätter.


Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Cordoba, entrébiljett Patios de Viana, besök Subbeticas naturreservat, entrébiljett La Motta slott 
Måltider: frukost och lunch 
Logi: 3-4 stjärnigt boende nära Granada


Dag 7
Idag upptäcker du Granada, en historisk stad vid foten av bergskedjan Sierra Nevada. Under 1200- och 1300-talen byggdes slotts- och fästningsområdet Alhambra som betyder ”Den Röda”. Du utforskar den äldsta arabiska universitet i världen, det historiska kvarteret Albaycin och delta på en unik flamenco-evenemang för att avsluta ditt andalusiska äventyr.


Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Granada, entrébiljett Alhambra, flamenco-evenemang
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende nära Granada


Dag 8
Genom ett naturskönt landskap ankommer du igen till flygplatsen i Malaga. Om dina avgångstider är senare under dagen skulle din guide vara glad att visa dig en akvedukt och en bergsby med utsikter till kusten Costa Tropical.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer i Spanien 
Måltider: frukost


14.500 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • 7 frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer i Spanien
 • Svensktalande guide
 • Flamenco-Musikkväll i Granada
 • Guidad stadsvandring Sevilla
 • Guidad stadsvandring Cordoba
 • Guidad stadsvandring Granada
 • Guidad stadsvandring Ronda
 • Guidad byavandring Zahara
 • Guidad byavandring Grazalema
 • Guidad besök Medina Azahara
 • Entrébiljett Cordoba Mezquita
 • Entrébiljett Cordoba Alhambra
 • Entrébiljett Sevilla Alcazar
 • Entrébiljett Sevilla Katedral
 • Entrébiljett Sevilla S. Salvador
 • Entrébiljett La Motta slott
 • Besök flera naturreservat