P9080383
P1220684
P9060142
P1230247
P1220786
P9070336
P9080390
P1230684
IMG-20150414-00037

Bokningsförfråga

Italien - Toscana
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Italien

Toscana


Upptäck ett majestätiskt landskap, charmiga bergsbyar, ett unikt kulturarv och vackra sevärdheter från renässansen på våra 8-dagars rundresor till Toscana. Fri entré till flera sevärdheter, en omfattande dokumentation med en detaljerade resplan, sevärdheter, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem under resan ingår i vårt paket. Beroende om boendets tillgänglighet övernattar du hela vistelsen på en typisk toskansk villa med utsikter till historiska bergsbyar och vinberg. Den familjeägde villan tillverkar eget ekologiskt vin och ha en restaurang med lokala specialiteter samt en friluftssimbassäng.

 

En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Italien. Våra erbjudanden kan ändras individuellt för att anpassa dina personliga intresse. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 3 resenärer. Våra individuella resor kan bokas varje dag året runt. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i bilen. Vi hjälper gärna med flyg till Italien.                            

Resplan

Dag 1

Efter överlämningen av hyrbilen fortsätter du till ditt boende, en typisk toskansk villa, där du stannar vanligtvis för 7 nätter. Boendet är en typisk toskansk villa omgiven av olivträd och vindruvor och nära Toscanas vackraste bergsbyar. På kvällen upptäcker du en autentisk bergsby. 

Dag 2

Idag utforskar du den autentiska staden Siena vid foten av Chiantis vingårdar. Siena är mest känd för sin hästkapplöpning Pallio som hålls två gånger om året på det snäckformade torget Piazza del Campo. Stadens ursprung går tillbaka till romerska tiden. Sent på eftermiddag kan du besöka ett bergskloster i ett vackert landskap eller besöker en historisk fästningsstad som dominerar berg och dal. 

Dag 3

Du besöker den charmiga lilla staden San Gimignano. På grund av sina 15 försvars- och bostadstorn som ännu reser sig över staden, är San Gimignano smeknamnet ”Medeltidens Manhattan”. En fantastisk promenad genom ett spektakulärt landskap eller en autentisk vinprovning av det lokala vinet Vernaccia väntar på dig på eftermiddagen. 

Dag 4

Du upplever Florens, Renässansens vagga. Staden vid floden Arno är hem till en stor konstnärlig och kulturell rikedom. 

Dag 5

Idag utforskar du olika historiska bergsbyar och sevärdheter i Chianti-regionen. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer. Ett besök till ett vinslott samt vinprovning väntar på dig på eftermiddagen. 

Dag 6

Du upptäcker Pisa, känd för sin Campo dei Miracoli med det lutande tornet och den majestätiska katedralen som byggdes på 1000-talet. Beroende om ditt personliga intresse kan du fortsätta till marmorbergen var en unik upplevelse till en marmorgrotta väntar på dig.

Dag 7 & 8

Du besöker tre vackra och autentiska bergsbyar, oftast okända till vanliga turister. Du utforskar bl.a. ett rådhus från 900-talet, magnifika fresker och en romersk teater.
11.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på en toskansk villa
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Hyrbilklass ekonomi
 • Fria mil
 • Helförsäkring
 • Självriskeliminering
 • Stöldskydd
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • Vinprovning
 • Entré Siena katedral
 • Entré Pisa katedral
 • Entré Pisa kyrkogård
 • Entré Pisa baptisterium
 • Omfattande dokumentation med en detajlerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.

 • Väg- och stadskartor
 • Resebok


"Många tack för en fantastisk resa! Trevligt upplägg på utflyktsmål, goda råd och tips, tidsbesparande och underlättande jämfört med att leta och boka själv, samt få godbitar och sevärdheter serverade istället för att gå på nitar innan man hittar dem. Att uppleva Toscana med bil på alla vackra slingriga vägar och mysiga välaktade bergsbyar med sina specifika karaktärer och trevliga butiker. Speciellt fin väg upp till Volterra, fantastiska utsikter och vyer. Rundvandringen och vinprovningen på slottet Verrazzano. Mycket vackra vyer från promenadstråk i Radda in Chianti. Läget på den toscanska villan, rofyllt, vackert och jättefina vyer på fin omgivning. God mat och dryck (vin) och fantastisk glass."


Anna Katarina och Christina, Uddevalla