IMG-20160418-00204
whisky-2
P1050969
P1050845
IMAG9102
IMG_20180608_173145
IMG-20160418-00205
cooperage
whisky-3
P1050759
scotland-08b
IMG-20160417-00183

Bokningsförfråga

Skottland Whisky - Guidad
 
vänligen kontakta oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skottland Whisky

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


Upptäck Skottlands flyttande guld på vår 8-dagars guidade rundresa med max. 8 resenärer längs historiska städer, dramatiska landskap och majestätiska slott. 3 guidade whiskydestillerivisningar med provning av en dram i 3 olika regioner, 1 tunnbinderibesök, 1 exklusiv whiskyprovning med 4 till 6 whisky och fritt inträde till palatset Holyrood och slottet Blair, flera stads- och naturvandringar (valfri) och färjebiljetter till ön Islay ingår i vårt paket. I vår resa ingår 7 övernattningar på 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och en skotsk eller kontinental frukost. Varje dag kan du välja från mellan 3 till 5 huvudrätter samt dryck (alkoholisk eller alkoholfri). Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig och omfattande service. Tack vare vår lilla grupp kan vi göra flera stopp.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. Är ni en grupp med minst 6 resenärer, erbjuder vi gärna en anpassade resplan enligt era individuella önskemål samt resdagar som passar er bäst. Vi hjälper gärna med flyg till Edinburgh.

Resplan

Dag 1

Vid ankomsten till flygplatsen i Edinburgh blir du välkomnade av din svensktalande guide och chaufför innan du fortsätter till ditt första boende. Om du anländer tidigt skulle din guide vara glad att visa dig olika sevärdheter för att göra det mesta av ditt skotska äventyr. På kvällen väntar en typisk skotsk middag med ytterligare information om resan på dig.

Tjänster som ingår: flygplatstransfer Edinburgh
Måltider: middag 
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Edinburgh eller utanför 


Dag 2
Under en guidad stadsvandring i Edinburgh upplever du stadens autentiska gator, den vibrerande gatan Royal Mile med sin georgiska arkitektur, katedralen S:t Giles, det 1000 år gamla slottet av Edinburgh och många andra sevärdheter. På eftermiddagen besöker du det kungliga palatset Holyrood med spännande interiörer och en vacker trädgård eller du kan utforska Edinburgh på egen hand. På kvällen fortsätter du resan till den charmiga viktorianska byn Aberfeldy där du stannar 2 nätter.


Tjänster som ingår: stadsvandring Edinburgh
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Aberfeldy


Dag 3

Genom den dramatiska nationalparken Cairngorms med olika panoramautsiktsplatser ankommer du till Speyside-dalen var den kända ”Whisky-Road” med över 30 destilleri på 30 km väntar på dig. Du besöker Aberlour-Destilleri följd av en provning av flera whisky innan du besöker ett av de sista tunnbinderi. En unik upplevelse!


Tjänster som ingår: besök Cairngorms nationalpark, guidad besök Aberlour destilleri samt provning, guidad besök tunnbinderi
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Aberfeldy


Dag 4
Efter besöket av utsiktsplatsen Queen’s View vid kanten av serpentinsjön Loch Tummel upplever du det 700 år gamla slottet Blair, vaggan till många jakobinska uppror. Slottet välkomnar dig med en fantastisk säckpipspelare och en av de finaste interiörer i Skottland. Genom det natursköna centrala höglandet med olika spektakulära utsiktsplatser anländer du på Skottlands västkust. Tack vore vår lilla grupp kan vi göra flera stopp med panoramavyer på okända vägar. Under en guidad stadsvisning upptäcker du den lilla kuststaden Oban där du kan även besöka ett av Skottlands minsta destilleri eller delta på en exklusiv provning (bokas i förväg). 


Tjänster som ingår: entrébiljett Blair slott, besök höglandet och vattenfall, besök Oban
Måltider: frukost och middag 
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Oban


Dag 5

Längs den vackra västkusten ankommer du till färjehamnen mot ön Islay. Islay-Whisky karakteriseras av sin stora torv- och röksmak som är speciellt framträdande i whiskysorterna från sydkusten. På eftermiddagen besöker du Laphroaig-Destilleri, ett av Skottlands pittoreska som ger dig fantastiska intryck i alla destilleringsprocesser. Senare upptäcker du Islays naturliga skönhet under en enkel vandring på Oa-halvön. Du stannar 1 natt på Islay.


Tjänster som ingår: färja till Islay, guidade destilleribesök Laphroaig
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende på Islay


Dag 6

På morgonen upptäcker du olika sevärdheter på Islay och resesällskapet kan även välja ett ytterligare besök till ett annat destilleri som t.ex. Kilchoman, det sista självständiga destilleriet som produceras på en bondgård (OBS: informera oss innan resan). Tillbaka på fastlandet tar du panoramavägen längs Storbritanniens längsta vik innan du ankommer till en av landets charmigaste fiskebyar, Inveraray. 


Tjänster som ingår:  besök sevärdheter på Islay, färja från Islay 
Måltider: frukost och lunch 
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Inveraray


Dag 7
På morgonen kan du välja mellan ett besök till slottet Inveraray med sina majestätiska trädgårdar, den charmiga byn Inveraray med sin välbevarade arkitektur från 1700-tallet eller en unik vandring till en bergstopp varifrån du får en av de finaste vyer i Skottland över Inverarays slott och byn samt viken Loch Fyne. Genom ett spektakulärt landskap ankommer du på eftermiddag till whiskydestilleriet Glengoyne där en guidad visning samt provning väntar på dig. Senare kan du välja mellan en trevlig vandring i nationalparken Loch Lomond and The Trossachs med spektakulära utsikter över sjön Loch Lomond och sina 60 öar eller en båttur på sjön Loch Lomond. På kvällen anländer du vid fjorden Forth där en fanastisk skotsk middag i en autentisk fiskeby väntar på dig för att avsluta ditt skotska äventyr på det bästa sättet. 


Tjänster som ingår: besök Inveraray by,  nationalpark Loch Lomond, guidade vandringar Loch Fyne och Loch Lomond (valfri), guidad destilleribesök Glengoyne
Måltider: frukost och middag
Logi: 3-4 stjärnigt boende utanför Stirling


Dag 8
Skulle ni lämna Skottland bara på eftermiddagen, skulle vi vara glada att visa dig fästningen Blackness vid kanten av viken Forth, smeknamnet ”skeppet som aldrig seglade” på grund av sin unika struktur eller Falkirkhjulen, världens enda båthissen som hissar och sänker båtarna 24 meter i ett roterade


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Edinburgh 
Måltider: frukost


16.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • 7 skotsk frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer Edinburgh
 • Färjebiljetter Isle of Islay
 • Svensktalande guide
 • Entrébiljett Blair slott
 • Besök whiskytunnbinderi
 • Besök Glengoyne whiskydestilleri 
 • Besök Laphroaig whiskydestilleri
 • Besök Aberlour whiskydestilleri
 • Whiskyprovning Aberlour
 • Guidad stadsvandring Edinburgh
 • Guidad stadsvandring Oban
 • Besök fiskebyar västkust 
 • Guidade naturvandringar (valfri)
 • Besök skotska höglandet
 • Besök Isle of Islay
 • Besök Loch Lomond nationalpark
 • Besök Cairngorms nationalpark