IMG_20230530_124404_8
IMG_20230530_130121_6
IMG-20160418-00204
IMAG9102
P1050969
whisky-2
P1050845
cooperage
IMG_20220510_163822_8
whisky-3
P1050759
IMG_20180608_173145
scotland-08b

Bokningsförfråga

Skottland Whisky - Guidad
 
vänligen kontakta oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Skottland Whisky

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


Upplev Skottlands flyttande guld på vår 8-dagars guidad rundresa med max. 8 resenärer längs ett spektakulärt landskap, charmiga fiskebyar och mäktiga slott. 2 guidade whiskydestillerivisningar med provning i 2 olika regioner, 1 tunnbinderibesök, 2 exklusiva whiskyprovningar och fritt inträde till slottet Blair samt flera stads- och naturvandringar (valfri) och färjebiljetter till ön Islay ingår i vårt paket.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. Är ni en grupp med minst 6 resenärer, erbjuder vi gärna en anpassade resplan enligt era individuella önskemål samt resdagar som passar er bäst. Vi hjälper gärna med flyg till Edinburgh.

Resplan

Dag 1

Vid ankomsten till Edinburghs flygplats välkomnas du av din svensktalande guide. Om du anländer tidigt i Edinburgh skulle din guide vara glad att visa dig olika sevärdheter för att göra det mesta av din resa. Genom den skogsrika Perth-regionen anländer du till den historiska byn Dunkeld där en exklusiv och individuell whiskyprovning väntar på dig. Du övernattar 2 nätter i den viktorianska byn Aberfeldy. På kvällen väntar en skotsk middag med ytterligare information om din resa på dig.

Tjänster som ingår: flygplatstransfer Edinburgh, exklusiv whiskyprovning Dunkeld                        
Måltider: middag

Logi: 3-4 stjärnigt boende i Aberfeldy 


Dag 2
Genom den dramatiska nationalparken Cairngorms med olika panoramautsiktsplatser ankommer du till Speyside-dalen var den kända ”Whisky-Road” med över 30 destilleri på 30 km väntar på dig. Har du ett favoritdestilleri så stannar vi gärna på ett litet besök. Tack vore vår lilla grupp kan vi göra flera spontana stopps med majestätiska vyer. I Aberlour besöker du Skottlands sista whiskytunnbinderi.


Tjänster som ingår: entrébiljett tunnbinderi, besök Cairngorms nationalpark och Speyside
Måltider: frukost och lunch 
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Aberfeldy


Dag 3

Efter besöket av utsiktsplatsen Queen’s View vid kanten av serpentinsjön Loch Tummel upplever du det 700 år gamla slottet Blair som välkomnar dig med en fantastisk säckpipspelare och en av de finaste interiörer i Skottland. Genom det natursköna centrala höglandet med olika spektakulära utsiktsplatser anländer du på Skottlands västkust. Tack vore vår lilla grupp kan vi göra flera stopp med panoramavyer på okända vägar. På kvällen ankommer du till den lilla västkustsstaden Oban där du stannar 1 natt.


Tjänster som ingår: besök Queen’s View, entrébiljett Blair slott, besök höglandet och vattenfall, stadsvandring Oban 
Måltider: frukost och middag    
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Oban


Dag 4
Längs den vackra västkusten ankommer du till färjan som tar dig till whiskys pärla: Isle of Islay. Islay-Whisky karakteriseras av sin stora torv- och röksmak som är speciellt framträdande i whiskysorterna från sydkusten. Du upptäcker olika fiskebyar och Islays naturliga skönhet under en enkel vandring på Oa-halvön. På kvällen väntar en exklusiv whiskyprovning på dig. Du stannar 1 natt på Islay.


Tjänster som ingår: färja till Islay, besök Isle of Islay, exklusiv whiskyprovning Islay                  
Måltider: frukost och lunch       
Logi: 3-4 stjärnigt boende på Islay


Dag 5

På morgonen besöker du Laphroaig, ett av Skottlands mest pittoreska destilleri, som ger dig fantastiska intryck i alla destilleringsprocesser. Har du ett favoritdestilleri så går det utmärkt att även besöka den eller byta besöket med Laphroaig. Sent på eftermiddagen tar du färjan mot fastlandet. Längs Storbritanniens längsta fjord Loch Fyne ankommer du till den charmiga fiskebyn Inveraray där du stannar 1 natt.


Tjänster som ingår:  besök sevärdheter på Islay, färja från Islay 
Måltider: frukost och lunch 
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Inveraray


Dag 5

På morgonen kan du välja mellan ett besök till slottet Inveraray med sina majestätiska trädgårdar, den charmiga byn Inveraray med sin välbevarade arkitektur från 1700-tallet eller en unik vandring till en bergstopp varifrån där en av Skottlands finaste vyer över Inverarays slott och byn samt viken Loch Fyne väntar på dig. Genom ett spektakulärt landskap ankommer du på eftermiddag till whiskydestilleriet Glengoyne där en guidad visning samt provning väntar på dig. Senare kan du delta på en trevlig vandring i nationalparken Loch Lomond and The Trossachs med spektakulära utsikter över sjön Loch Lomond och sina 60 öar eller en båttur på sjön Loch Lomond. På kvällen anländer du till Stirling, den gamla skotska huvudstaden. Du stannar där 3 nätter.


Tjänster som ingår: besök Inveraray slott och by, besök nationalpark Loch Lomond, guidade vandringar Loch Fyne och Loch Lomond (valfri), guidad destilleribesök
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Stirling


Dag 6
Du fortsätter till huvudstaden Edinburgh där du upplever stadens autentiska gator, den vibrerande gatan Royal Mile med sin georgiska arkitektur, katedralen S:t Giles, det 1000 år gamla slottet av Edinburgh och många andra sevärdheter.

Tjänster som ingår: stadsvandring Edinburgh
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Stirling


Dag 7
På morgonen upptäcker du världens enda roterande båtshyss i Falkirk, ett imponerande tekniskt underverk, samt palatsruinerna av Linlithgow, huvudsäte till den gamla Stuart kungaklanen. Dessutom utforskar den historiska staden Stirling, Storbritanniens minsta, samt den autentiska fiskebyn Culross där du avsluter ditt skotska äventyr i en autentisk lokal pub med landets bästa fish-and-chips.


Tjänster som ingår: besök Falkirkhjul, entrébiljett Linlithgow palats, stadsvandring Stirling, besök Culross fiskeby
Måltider: frukost och middag
Logi: 3-4 stjärnigt boende i Stirling


Dag 8
Beroende om dina avgångstider besöker den mäktiga fästningen Blackness vid kanten av viken Forth, smeknamnet ”skeppet som aldrig seglade” på grund av sin unika struktur. Senare återvänder till Edinburghs flygplats.

Tjänster som ingår: flygplatstransfer Edinburgh
Måltider: frukost


16.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärniga boende
 • 7 skotsk frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer Edinburgh
 • Färjebiljetter Isle of Islay
 • Svensktalande guide
 • Entrébiljett Blair slott
 • Besök whiskytunnbinderi
 • Besök Glengoyne whiskydestilleri 
 • Besök Laphroaig whiskydestilleri
 • Exklusiv whiskyprovning Islay
 • Exklusiv whiskprovning Highlands
 • Besök Isle of Islay
 • Besök Loch Lomond nationalpark
 • Besök Cairngorms nationalpark
 • Besök Speyside
 • Besök skotska höglandet
 • Besök olika fiskebyar
 • Besök Falkirkhjul
 • Guidad stadsvandring Edinburgh
 • Guidad stadsvandring Oban
 • Guidade naturvandringar (valfri)


"En mycket bra organiserad och genomförd resa. Den hade allt man kan tänka sig på: en whisky-, slott- och naturresa."


Bengt-Anders, Hästveda