IMAG2033
P1080238
P1350814
P1350674
P1350958
P1090316
P1160861
france-alsace-03b
FgAA695g.jpeg

Bokningsförfråga

Alsace
Alsace och Bourgogne
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frankrike

Alsace


Längs pittoreska vingårdar, imponerande slott och historiska bergsbyar upplever du den charmiga vinregionen Alsace. Två vinprovningar, en båttur i Strasbourg och en omfattande dokumentation av 40 sidor med en detaljerade resplan, vandrings-, utflykts- och restaurangtips samt en telefonassistans 24 timmar / 7 dagar vid frågor eller problem ingår i vår resa.


I våra resor ingår övernattningar på 3-4 stjärniga boende med en familjär atmosfär och lokal frukost. Vanligtvis övernattar du under hela vistelsen i en autentisk by omgiven av vinberg. En ekonomibil med helförsäkring och självriskeliminering garanterar dig en säker resa i Frankrike. Våra resor kan ändras individuellt enligt dina personliga önskemål. Resan kan bokas för varje dag året runt för ett garanterat pris. Vi erbjuder gärna en rabatt till familjer med barn och grupper med minst 4 resenärer. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i bilen. Vi hjälper gärna med flyg till Frankrike.

Resplan

Dag 1

Efter överlämningen av hyrbilen upptäcker du byn Eguisheim med sin snigelförmat gamla stan och korsvirkeshus. Byns ursprung går tillbaka till 700-talet och är födelseort av påven Leon IX. På kvällen anländer då till ditt boende i en autentisk och historisk by, omgiven av pittoreska vinberg. Härifrån är det bara en stenkast till alla sevärdheter och utflykt. 

Dag 2

På morgonen upptäcker du en medeltidsstad, hem till Alsaces äldsta folkfest och smeknamnet ”stan av tre slott”. Därefter utforskar du en fästningskyrka från 1500-talet i en charmig lite by. Därifrån kan ni vandra genom en pittoresk vingård till den historiska staden Riquewihr. Tack vare vår dokumentation hittar du sevärdheter otillgängliga till konventionella resenärer.

Dag 3

Du anländer till Alsaces största stad, Strasbourg. Stadens centrum var den första gamla staden att listas som UNESCO-världsarv. Du besöker den gotiska katedralen, kammarcellhuset, Strasbourgs äldsta byggnad och strosa genom den historiska stadsdelen ”Petite France”. På eftermiddagen väntar en unik båttur med magnifika utsikter till gamla stan och europeiska kvarteret på dig. 

Dag 4

Under en naturskön och enkel promenad genom Alsaces vackraste vinberg passerar du tre charmiga och autentiska småbyar och upplever två guidade vingårdsbesök, följt av en exklusiv provning. Du kan naturligtvis också ta bilen till de olika byar.

Dag 5

På morgonen besöker du slottet Haut-Koenigsbourg, Alsaces mäktigaste slott som byggdes på 1100-talet på ett 757 meter högt berg.  Du fortsätter till en pittoresk stad som är känt för sitt unika vin som kallas ”Pistolet” enligt legenden från 1562 om kejsaren, borgmästaren och en pistol. Du besöker också ett pepparkakshus i en autentisk by. Genom en pittoresk serpentinväg anländer du till ett 1400 år gammalt kloster på en altitud av 764 meter. Ibland ser man över till Schwarzwald i Tyskland.

Dag 6

Längs slingrande vägar genom Alsaces bergskedja Vosges väntar dramatiska utsikter till dig. Du ankommer till en lokal ostproducent var du provsmakar den lokala ostsorten Munster. Du passerar också ett slott med en fantastisk utsikt över en historisk by och vingårdar där du kan njuta av en unik lunch. Senare kan du fortfarande besöka Frankrikes största friluftsmuseum med unika byggnader och traditionella konsthantverk. 

Dag 7 & 8

På morgonen upptäcker du en av de vackraste byar i Alsace innan du fortsätter till Colmar. Staden byggdes i pittoresk korsvirkesstil och genomkorsas av flera kanaler och är därför smeknamnet “Lilla Venedig”.


9.900 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärnigt boende
 • Frukost
 • Eget badrum
 • Hyrbilklass ekonomi
 • Fria mil
 • Helförsäkring
 • Självriskeliminering
 • Stöldskydd
 • Telefonassistans 24 t / 7 d
 • 2 vingårdsbesök med provning
 • Båttur Strasbourg
 • Omfattande dokumentation med mer än 40 sidor och en detajlerad resplan, utflykts- och restaurangtipps, vandringsförslag, information om alla sevärdheter, etc.

 • Väg- och stadskartor
 • Resebok