france-alsace-02b
W3-ffsAg.jpeg
france-alsace-01b
FgAA695g.jpeg
000000000
france-alsace-06b
e6m-vSng.jpeg
IMAG2032
france-alsace-04b
france-alsace-08b
IMAG2478
IMAG1935
IMAG2000
IMAG2044

Bokningsförfråga

Alsace - Guidad Resa
 
vänligen kontakta oss
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Frankrike

Alsace

Guidad Rundresa
Max. 8 resenärer och på svenska


Upptäck charmiga bergsbyar, pittoreska vinberg, lokala gastronomispecialiteter och mäktiga historiska sevärdheter på vår 8-dagars guidad rundresa med bara 8 resenärer genom den vackra franska vinregionen Alsace. Flera vinprovningar, guidade stads-, natur- och vingårdsvandringar, fri entré till slottet Haut-Koenigsbourg, klostret Saint-Odile, en båttur i Strasbourg, ett besök till en osttillverkare i Vosges-bergsmassiven och mycket mer ingår i vårt paket. Du stannar alla 7 nätter på ett autentiskt hotell i en autentisk lite by med historiska korsvirkeshus och omgiven av pittoreska vingårdar.  Härifrån är det inte lång bort till sevärdheterna. Lunch eller middag samt 1 dryck (alkoholhaltig eller alkoholfritt) ingår i vårt pris.


Våra guidade rundresor inkluderar högst 8 resenärer för att garantera dig en personlig, flexibel och omfattande service. Våra resor är utformade att du inte förlorar för mycket tid i minibussen utan att utforska en sevärdhet. Var program garanterar dig intensiva och individuella upplevelser utanför det vanliga. Tack vore vårt koncept med bara 8 passagerare kan vi göra spontana stopp och utforskar regioner otillgängliga till vanliga turister. Är ni en grupp med minst 6 resenärer, erbjuder vi gärna en anpassad resplan enligt era individuella önskemål samt resdagar som passar er bäst. Vi hjälper gärna med flyg till Frankrike.

Resplan

Dag 1

Vid ankomsten till flygplatsen i Frankrike blir du välkomnade av din svenskspråkiga guide. Du fortsätter till ditt boende i en autentisk historik by där du stannar 7 nätter. På kvällen väntar en typisk lokal middag och detaljerade informationer om rundresan på dig. 


Tjänster som ingår: flygplatstransfer Frankrike
Måltider: middag 
Logi: 3-4 stjärnigt boende


Dag 2
På morgonen utforskar du en fästningskyrka från 1500-talet i en charmig lite by. Enligt ert personliga intresse går vi till fots eller i minibussen genom pittoreska vinberg innan vi anländer till medeltidsstaden Ribeauvillé, hem till Alsaces äldsta folkfest och smeknamnet ”stan av tre slott”. Tack vare vår lilla grupp kan vi göra flera stopp med panoramavyer på småvägar och upptäcka okända turistmål. På kvällen kan du besöka även den historiska staden Riquewihr.

Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Ribeauvillé, besök fästningskyrka, vingårdsvandring (valfri), besök Riquewihr
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende


Dag 3
Du anländer till Alsaces största stad, Strasbourg. Stadens centrum var den första gamla staden att listas som UNESCO-världsarv. Du besöker den gotiska katedralen, kammarcellhuset, Strasbourgs äldsta byggnad och strosa genom den historiska stadsdelen ”Petite France”. På eftermiddagen väntar en unik båttur med magnifika utsikter till gamla stan och europeiska kvarteret på dig.

Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Strasbourg, båttur i Strasbourg
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende


Dag 4
Under en enkel och naturskön vingårdsvandring genom Alsaces vackraste vinberg passerar du tre charmiga och autentiska småbyar och upplever två vinprovningar hos privata familjeägda vingårdar.


Tjänster som ingår: guidad vingårdsvandring, två vinprovningar 
Måltider: frukost och lunch 
Logi: 3-4 stjärnigt boende


Dag 5
På morgonen besöker du slottet Haut-Koenigsbourg som byggdes på 1100-talet på ett 757 meter högt berg innan du utforskar en pittoresk stad som är känt för sitt unika vin som kallas ”Pistolet” enligt legenden från 1562 om kejsaren och sin pistol. Du besöker också ett pepparkakshus i en autentisk by. Genom en pittoresk serpentinväg anländer du till det 1400 år gamla klostret Saint-Odile på en 764 meter hög. Ibland ser man över till den tyska Schwarzwald.

Tjänster som ingår: entrébiljett Haut-Koenigsborug slott, fritt inträde Saint-Odile kloster, stadsvandring historisk by
Måltider: frukost och lunch 
Logi: 3-4 stjärnigt boende


Dag 6
På morgonen upptäcker du Kaysersberg, en av de vackraste byar i Alsace. Du fortsätter till en unik vinprovning där du besöker även en historisk vinkällare. Längs en vacker serpentinväg genom Alsaces bergskedja Vosges anländer du på en lokal ostproducent var du provsmakar bla. a. den lokala ostsorten Munster. Njut av fantastiska utsikter av berg och dal när vi kör genom den här spektakulära bergsregionen ovanför en altitud av 1.400 m. 


Tjänster som ingår: guidade stadsvandring Kaysersberg, vingårdsbesök, besök till osttillverkare, besök Vosges bergskedja
Måltider: frukost och lunch
Logi: 3-4 stjärnigt boende


Dag 7
Du besöker den historiska byn Eguisheim med sin snigelformade gammal stan och fina korsvirkeshus. Byns ursprung går tillbaka till 700-talet och är födelseort av påven Leon IX. Du anländer för en fantastisk lunch på vinslottet Isenbourg. Det bästa sättet att avsluta ditt franska äventyr! På eftermiddagen ankommer du till den pittoreska staden Colmar. Staden byggdes i pittoresk korsvirkesstil och genomkorsas av flera kanaler och är därför smeknamnet “Lilla Venedig”.


Tjänster som ingår: guidad stadsvandring Eguisheim, guidad stadsvandring Colmar, lunch på Isenbourgs vinslott 

Måltider: frukost och lunch på ett vinslott 
Logi: 3-4 stjärnigt boende


Dag 8
Beroende om din avgångstid skulle vår guide vara glad att erbjuda ytterligare sevärdheter för att göra det mesta av din rundresa.


Tjänster som ingår: flygplatstransfer i Frankrike

Måltider: frukost


13.500 kr / person
enkelrumstillägg +70%

8 dagar

Ingående Tjänster

 • 7 nätter på 3-4 stjärnigt boende
 • 7 fransk frukost
 • 7 luncher eller middagar
 • Eget badrum
 • Modern minibuss med 9 platser
 • Flygplatstransfer Frankrike
 • Svensktalande guide
 • Guidade vinbergsvandringar
 • 2 vinprovningar
 • Lunch på Isenbourgs vinslott
 • Besök osttillverkare Vosges
 • Besök Vosges bergskedja
 • Båttur i Strasbourg
 • Entré Haut-Koenigsbourg slott
 • Besök S:t Odile kloster
 • Besök pepparkakshus
 • Stadsvandring Strasbourg
 • Stadsvandring Kayserserberg
 • Stadsvandring Colmar
 • Stadsvandring Obernai
 • Stadsvandring Ribeauvillé
 • Stadsvandring Eguisheim
 • Besök autentiska byar och vinprovningar